İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Gürpınar 75 Yıl Cumhuriyet Anaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Büyükçekmece İlçesi Gürpınar Beldesinde (kooperatifleşme ve toplu konut alanı için ayrılan) Top yeri mevkiinde yapılan yüksek katlı konutların yerleşime açılmasından sonra,Gürpınar´da bulunan iki  ilköğretim okulunun artan nüfus karşısında yetersiz kalması üçüncü bir ilköğretim okulunun yapılması ihtiyacını doğurdu. Okulumuz Gürpınar Belediyesi ve özel idarenin işbirliği ile kısa bir zamanda inşaatına başlanarak 1998-1999 öğretim yılında eğitim ve öğretime açıldı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 75.yılında  öğretime açılması nedeniyle okulun adı "Gürpınar 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu "olarak (Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün tavsiyesi ile) İstanbul Valiliği tarafından onaylandı.  Okulumuz ilk öğrencilerini Gürpınar İlköğretim Okulu'ndan 800 öğrenci alarak eğitime başladı. 2008 yılı itibari ile Gürpınar Beldesi mahalleye çevrilerek Beylikdüzü ilçesine bağlanmıştır. İlkokula bağlı olarak eğitim öğretime devam eden anasınıflarımız 2022-2023 eğitim Öğretim yılı itibariyle bağımsız anaokuluna dönüştürülmüştür. 3 derslikli anaokulumuz ikili öğretim şeklinde eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 10.11.2022 - Güncelleme: 10.11.2022 12:29 - Görüntülenme: 71